Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.11. 18:11

Szombaton is: Erzsébet tér, programostól

<p>Miskolc - Szombaton is vendégváró lesz a miskolci Erzsébet tér. Amint azt hírül adtuk, egy miskolci vállalkozás – a Manana Kft. – programsorozatot visz az Erzsébet térre. Péntek délutántól „más” a tér.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Erzsébet téri programsorozat 2008.04.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Erzs_bet_t_ri_programsorozat_2008_04_11_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Erzsébet téri programsorozat 2008.04.11." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/erzsebet-teri-hetvegek.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Minden hónap második hétvégéjén (pénteken és szombaton) gasztronómiai, kézműves, céhes és egyéb témákra alapozódik a kínálat. Most a virág az egyik főszereplő – természetesen kitelepült virágboltokkal –, meg vannak márkás borok, pálinkák, mangalica-húskészítmények, továbbá „van minden, ami sajt”.
Szól a zene, hol élőben, hol csak amúgy, le lehet ülni, beszélgetni, Erzsébet terezni. A rendezők célja: olyan eseménnyé tenni az Erzsébet téri hétvégéket, amelyek tartalmas és eseménydús programkínálatot nyújtanak a városlakóknak és a Miskolcra látogatóknak.

Szombaton délelőtt 11-től Bobo és Karcsi bácsi szórakoztatja a gyerekeket, délután 5-től pedig koncert lesz.

A tervezett, további térprogramok: május: Erzsébet téri majális, június: nyári kocsonyahétvége, július: zenei hétvége az Erzsébet téren, augusztus: avasi bornapok, szeptember: gyógyfüvesek, mézesek, biotermelők és tenyésztők, október: avasi szüret (tokaj-hegyaljai, egri pincészetek), november: mangalica és más hungarikumok, december: Advent az Erzsébet téren. Valamennyi hétvégi rendezvényhez önálló programfüzetet készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!