Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.28. 21:49

Diplomaátadó és tanévzáró kerti parti

<p>Miskolc - Szombaton délelőtt a Gépészmérnöki és Informatikai Karának és a Bartók Béla Zeneművészeti Intézetnek a diplomátadó ünnepségét tartották a Miskolci Egyetemen.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Diplomaosztó szombaton - Gépészmérnöki, Zenemûvészeti 2008.06.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Diplomaoszt__szombaton___G_p_szm_rn_ki__Zen/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Diplomaosztó szombaton - Gépészmérnöki, Zenemûvészeti 2008.06.28." /></a></dia>&#160;<dia width="900" height="700" alt="Diplomaátadó és tanévzáró kerti parti 2008.06.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Diploma_tad___s_tan_vz_r__kerti_parti_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Diplomaátadó és tanévzáró kerti parti 2008.06.28." /></a></dia></p>

Dr. Döbröczöni Ádám, a kar dékánja bejelentette: mintegy 400 hallgató végzett a kar különböző tagozatain. A zeneművészeti intézetben 61 fő kapott zenetanári diplomát – ismertette Dr. Sándor Zoltán igazgató. Ezt követően a doktori, címzetes egyetemi tanári, docensi címek átadása következett. Dr. Manfred Geigernek és Dr Vajna Sándornak tiszteletbeli doktori címet adományozott az egyetem szenátusa. Az ünnepséget szakmai díjak és kitüntetések átadása zárta.

Új helyen a Foucault-inga

Délután a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara közreműködésével megismételték a tavalyi Kutatók éjszakája során nagy sikert aratott, híres Foucault-inga kísérletet a Föld éve alkalmából. Az inga új és egyben végleges helyére került: az egyetem főbejáratának üvegcsarnokába. A kar munkatársai egy olyan elektronikus egységgel látták el a szerkezetet, amely a légellenállás fékező hatását elektromágneses tér erejével kiegyenlíti. Ennek következtében az inga sohasem áll le és mobil szoborként folyamatosan mutatja a Föld forgását.

Partival búcsúznak

A programot az egyetem 2007/2008-as tanévzárójához és az azt követő tanévzáró kerti ünnepséghez kapcsolódó avatással folytatták az egyetem főbejáratának előcsarnokában. Ez az avatás nyitotta meg a hagyományos, a tanévet kötetlen hangulatban is lezáró egyetemi tanévzáró kerti ünnepséget, melynek helyszíne az egyetem aulája és díszudvara volt. Az ünnepségen Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora adta át a Miskolci Egyetem Kiemelt Támogatója elismeréseket, azoknak a gazdasági szervezeteknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik az elmúlt évben nagyban segítették az egyetem munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!