Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.14. 20:11

Juniálistól volt hangos Berekalja

<p>Miskolc - Második alkalommal rendeztek szombaton a Berekalján juniálist a Honfoglalás parkban. A rendezők szándéka az volt, hogy diósgyőri városrész lakói együtt töltsenek egy kellemes napot, egyenek-igyanak és jól szórakozzanak.&#160;<DIA alt="Juniális Berekalján 2008.06.14." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Juni_lis_Berekalj_n_2008_06_14_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Juniális Berekalján 2008.06.14." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Tervük meg is valósult, az árusok és kiállítók már délelőtt megérkeztek, hogy kipakolják portékáikat. Legnagyobb sikere a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület kézművesei által készített tárgyaknak volt. Délre aztán benépesült a park, megérkeztek a bográcsfőző verseny résztvevői is. Nemsokára ínycsiklandó illatok lengedeztek a kertváros fölött.

Énekeltek, táncoltak

Az élet persze nem csupán evésből és ivásból áll, kell a zene, a tánc, a szórakozás is. Ebben sem volt hiány, délután két órától a színpadon egymást váltották a fellépő csoportok. Először a diósgyőri óvodások és a Móra Ferenc Általános Iskola növendékei mutatták meg a közönségnek mit tudnak, majd a különböző civil szervezetek művészeti együttesei következtek. A berekaljaiak meghívásának eleget tett a Szlovákiából érkezett Kistárkányi Népdal- és Néptánccsoport is.
Mire elfogytak a fellépők, megfőttek a gulyások, a zsűrielnöki szerepet Mátyás Rudolf nívódíjas mesterszakács vállalta magára. Ezek után a győztes és nem győztes étkek elfogyasztása maradt csak hátra, a napot pedig Seres Ildikó és Homonnai István énekműsora, végül Borbély Ricsi koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!