Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.09. 15:03

Tömeges eufória Miskolcon

<p>Miskolc - Hétvégén kilátogattunk labdarúgó Európa Bajnokságot nézni, körülnéztünk a belvárosban hol csap legmagasabbra a tömeghisztéria, hol üvöltenek leghangosabban, hogy GÓL!&#160;<dia width="900" height="700" alt="EB-láz Miskolcon 2008.06.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/EB_l_z_Miskolcon_2008_06_09_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="EB-láz Miskolcon 2008.06.09." /></a></dia></p>

Be kell, hogy valljuk valamennyire csalódtunk a nézőszámot tekintve, a Spaten kerthelységében a Svájc-Csehország összecsapás kezdetén még bőven találtunk helyet, ami a Portugália-Törökország meccsig nem is változott. Egyes focirajongókat olyan mélyen érintett az öröm, hogy bőven felöntöttek a garatra, páran végigaludták a teljes nyitómeccset.

Egy asszimilációs sör (na meg egy cseh gól) után elindultunk, hogy képbe legyünk a belvárosi fociláz helyzetét illetően. A Déryné utcában lehangoló képet láthattunk csupán lézengtek az emberek, a plazma TV-k előtt alig tucatnyian öntögették magukba a habzó nedűt. A lanyha hangulat miatt inkább visszatértünk a Szent István téri sörsátorhoz, ahol már alig találtunk helyet. Két tapír (DVTK ultra csoport) mellett helyet is találtunk és végignéztük Európa braziljainak focivarázsát. Szegény törökök. Az ég is leszakadt időközben, a sátor és a csaposok közben elérték teljesítőképességük határát (a focirajongók nemkülönben), alig álltak a lábukon. A portugál győzelem nem volt meglepő, a meccset követően sokáig ment a dajdajozás a város közepén, mi is összeszedtük magunkat, na meg vasárnapra egy komoly fejfájást. Durva meló ez így.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!