Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.10. 18:38

Befektetőket várnak Szikszóra

<p>Szikszó - Szikszóra és Abaúj térségébe látogatott csütörtökön H. E. Ranjit Rae, India magyarországi nagykövete. A diplomata a város vezető tisztségviselőivel beszélgetett és élénken érdeklődött az életkörülmények iránt is.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Szikszóra látogatott az indiai nagykövet 2008.07.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sziksz_ra_l_togatott_az_indiai_nagyk_vet_20/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szikszóra látogatott az indiai nagykövet 2008.07.10." /></a></dia></p>

Füzesséri József, Szikszó polgármestere a nagykövetnek hangsúlyozta: a képviselő-testület a város életét alapvetően befolyásoló döntéseket rendre egyhangúan hozza meg. Természetesen szeretnék, ha a térségben több befektető vetné meg a lábát, ezáltal enyhülnének a foglalkoztatási gondok.

Gyorsan fejlődnek

H. E. Ranjit Rae elmondta, hogy immáron két esztendeje van Magyarországon és az a célja, hogy minél több befektetőt hozzon a térségbe. Partnereit arról tájékoztatta, hogy országából több cég is érdeklődik az itteni lehetőségek iránt. A gazdasági kapcsolatok gyorsan fejlődnek a két ország között: együttműködés elsősorban a gyógyszergyártás, a mechanika, az élelmiszeripar és az autógyártás terén alakulhat ki, de más szektorok kapcsolatfelvételére is van esély.

A nagykövet városnézésen vett részt, megtekintette a látványosságokat: a főteret, a templomokat, az uszodát és a kórházat, majd felkereste Homrogdot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!