Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.11. 15:26

Esetkocsival gazdagodtak a szendrőiek

<p>Szendrő - Bensőséges hangulatú ünnepséget tartottak pénteken délelőtt a szendrői mentőállomáson, amely korszerű, minden igényt kielégítő esetkocsival gazdagodott.</p>

Az esetkocsi átadásán Szaniszló János, a település polgármestere, az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása elnöke hangsúlyozta: „A Felső-Bódva völgye, Szendrő és huszonnyolc település újabb lépést tett előre. A minőségi ellátást biztosító autót egy telefonnal és egy személyes találkozóval sikerült megszerezni. A járművet és a szakképzett személyzetet a mentőszervezet biztosította és biztosítja, a 4 millió forintba került felszerelést a társulás büdzséjéből teremtették elő. A példás együttműködés gyümölcseként a kisebb állomások közül elsőként jutottak minden igényt kielégítő esetkocsihoz.

Reggeltől estig

Dr. Breitenbach Géza, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentők Szervezete orvosigazgatója kiemelte: a jogszabályi változás következtében napjainkban a mentésre és a sürgősségi betegellátásra-szállításra koncentrálják erőiket. A felszabadult műszaki eszközöket és pénzt alapfeladatuk ellátására csoportosították át, így juthattak a szendrőiek az esetkocsihoz, amely reggel 7 órától este 7-ig áll rendelkezésre, de hamarosan 24 órás szolgálatot teljesít majd. A kocsit Móth László állomásvezető vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!