Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.10. 15:14

Indisobánya a megyei kórházban

<p>Miskolc - Ma délben Indisobányát avattak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban. A wellness és egészségközpont rehabilitációs lehetőséget nyújt a légúti betegeknek és preventív megoldást az egészségeseknek.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Indisob_nya_a_megyei_k_rh_zban_Miskolcon_20/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Indisobánya a megyei kórházban Miskolcon 2008.07.10." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A központban egy helyen található a prevenció és a rehabilitáció – mondta dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa. Az orvosi javaslatot a kórházban lehet megszerezni, a kezelés pedig már üzleti alapon folyik majd.
A relaxációs központot a gyermek és a felnőtt betegek részére a NaCL Egészségügyi Szolgáltató Kft. 10 millió forintos beruházással alakította ki. A tevékenységet fizioterápiás klinikai körülmények között alkalmazzák, amit szakorvosi javallat és szűrővizsgálat előz meg. Különleges berendezés segítségével produkálják a sóbányák száraz mikroklímáját, annak minden pozitív élettani hatásával együtt. Vargha Dániel, a kft. ügyvezető tulajdonosa elmondta: a száraz sóterápia, mint természetes hatóanyag, egyfajta oldószerkezetként tisztít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!