Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.16. 14:48

Szerénységre szólították fel az MSZP-t

Miskolc - Amit a szocialisták állítottak az nem fedi a valóságot, csúsztatás, álságos.

Miskolc - Amit a szocialisták állítottak az nem fedi a valóságot, csúsztatás, álságos.

Többek között ezekkel a jelzőkkel reagált az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatójára dr. Kiss János, a Fidesz frakcióvezetője és Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatójukon. Mint arról az Észak-Magyarország  beszámolt: a szocialista képviselők az új városvezetés Zöld Nyíllal kapcsolatos kommunikációját kritizálták, valamint azt a csaknem 10 millió forintos közbeszerzést, melyet kisértékű ajándéktárgyak beszerzésére írtak ki a Zöld Nyíl kapcsán.

Molnár Péter azt hangsúlyozta, ez egy olyan projekt, amit még az előző városvezetés indított el, éppen ezért a beruházás főbb irányvonalaiban, költségvetésében is ők döntöttek. Ezért a mostani városvezetés lehetőségei szűk korlátok között mozognak, ezért nem illő, hogy pont az MSZP kritizálja őket és pont az a két politikus, dr. Simon Gábor és dr. Tompa Sándor, akik a projekt irányításában részt vettek – fogalmazott. Azt is elmondta: velük ellentétben a szocialisták egyszer sem kérdezték meg a városlakókat, az érintetteket a beruházás egyes elemeivel kapcsolatban. Azt pedig végképp álságosnak nevezte, hogy a Zöld Nyílra szánt összegeket az mszp-s képviselők összemossák a zárolással. Hiszen – magyarázta – ezt a pénzt csak a projektre lehet elkölteni, így mást mondani dilettantizmusra vall.

Dr. Kiss János szerint zöldhályog nőtt a szocialista képviselők szemére, ezért kritizálhatták csütörtökön a 2008-ban általuk indított projektet. Mint mondta: azzal támadták a kommunikációra kiírt közbeszerzést, hogy elkésett, aki ilyet állít, az tudatlan. Hiszen – folytatta – a pályafelújítás valóban hamarosan befejeződik, de hátravan még például a megújult járműpark bevezetése, utastájékoztatás, és sok más pozitívum, amit a projekt kapcsán még el kell mondani a miskolciaknak. A frakcióvezető arra szólította fel a szocialista képviselőket, hogy az elmúlt 8 éves teljesítményük után mutathatnának nagyobb szerénységet.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!