Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.20. 13:28

Kihűlés Borsodbótán

Borsodbóta, - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ketten vesztették életüket kihűlés következtében a hideg idő beállta óta.

Borsodbóta, - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ketten vesztették életüket kihűlés következtében a hideg idő beállta óta.A mentősök október 19-én, a koraesti órákban egy eszméletlen férfit szállított kórházba Borsodbóta külterületéről. A férfi életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni, kórházba szállítását követően meghalt.

A 42 éves borsodbótai férfira a település külterületén, a borospincéknél a földön fekve talált rá egy helybeli, aki azonnal értesítette a mentőket. Az elsődleges szakértői vizsgálatok szerint bűncselekményre utaló adat nem merült föl, a férfi halálát kihűlés okozta. Ózdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a 42 éves férfi halálának körülményeit.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az őszi-téli időszakban fokozottan figyeljünk embertársainkra, amennyiben közterületen olyan személyt látunk, aki a kihűlés veszélyének van kitéve (hajléktalanok, a földön vagy a padokon fekvő személyek, stb.), úgy értesítsük a hatóságokat (rendőrség, mentők), hogy megmenthessünk egy emberéletet!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!