Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.20. 13:44

Szemetes zsákban volt a narkó

Miskolc - Egy közúti ellenőrzés során buktak le a kábítószer-kereskedelemmel vádolt fiatalok.

Miskolc - Egy közúti ellenőrzés során buktak le a kábítószer-kereskedelemmel vádolt fiatalok.

Az eljárásban közreműködő pénzügyi nyomozók és a szakértők tanúkénti meghallgatásával folytatódott a megyei bíróság dr. Péter Zoltán bíró vezette tanácsa előtt az a büntetőügy, melynek vádlottja két fiatalember, akik ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás.

Az előzetes letartóztatásban lévő két fiatalember akkor került a hatóság látóterébe, amikor Sátoraljaújhelyen egy rutin közúti ellenőrzés során az igazoltatást végző járőrnek feltűnt, hogy egy fekete szemeteszsák van a Renault-juk hátsó ülésén. Miután a rendőrök belenéztek a zsákba, kartondobozokban ötven üvegcsét találtak, melyekben a feliratuk szerint Narketan 10 volt. A járművet visszatartották, és a kábítószergyanús anyagot tartalmazó üvegcsékről értesítették a pénzügyi nyomozókat, akik – miután este a helyszínre értek – felosztották egymás közt a munkát. Volt, aki a két fiatalember lakásán tartott házkutatást (itt nem találtak kábítószert), volt, aki a kocsi szemléjén dolgozott. A nyomozók az elsőrendű vádlott számítógépén megtaláltak egy chat-beszélgetés szövegét is, ami a tranzakcióra utalt. A két fiatalt a nyomozók éjszakába nyúlóan hallgatták ki. Az eljárás során kiderült, hogy a ketamine-tartalmú – egyébként az állatgyógyászatban főleg nagy testű állatok altatásánál használatos – gyógyszert Szlovákiában szerezte be a két fiatal, és itthon akarta értékesíteni.

A tárgyaláson a másodrendű vádlott védője főleg arról érdeklődött a tanúként meghallgatott pénzügyi nyomozótól, hogy mennyire bántak emberségesen gyanúsítottjaikkal, volt-e jogi képviselőjük a kihallgatásukkor, s hogy nem állt-e valamelyikük kábítószer hatása alatt. A nyomozó elmondta, hogy a fiatalokat látta orvos a kihallgatásuk előtt, aki nem látott rajtuk semmilyen zavartságot, de neki sem tűnt fel ilyesmi. A kihallgatásról értesítettek egy kirendelt védőt, a srácok pedig akkor mehettek ki a mosdóba, amikor szükségük volt rá. A tárgyalás az eljárásban közreműködő további pénzügyi nyomozók és a szakértő meghallgatásával folytatódott. Ez utóbbi szakembernek arra kellett választ adnia, valóban kábítószernek minősül-e a talált gyógyszer, és hogy milyen hatóanyag-mennyiség van benne.

Az eljárás még folytatódik, később visszatérünk a témára.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!