Budapest - V. kerület

2011.05.17. 17:27

Roosevelt unokája levelet írt Tarlós Istvánnak

<p>Levelet írt Tarlós Istvánnak az Amerikai Egyesült Államok egykori elnöke, Franklin D. Roosevelt unokája, Anna Eleanor Roosevelt Seagraves, amiben csalódottságát fejezi ki, amiért Budapest 5. kerületének Roosevelt terét átnevezi a városvezetés – számolt be a Népszava.</p>

A meg nem nevezett forrás szerint Roosevelt 84 éves unokája levelében felhívja a főpolgármester figyelmét arra, hogy a tér már a második világháború óta nagyapja nevét viseli. Arra is emlékeztet Anna Eleanor Roosevelt Seagraves, hogy Roosevelt az ENSZ alapításában és a náci rezsim bukásában is meghatározó szerepet töltött be.
 Az idős asszony tisztában van vele, hogy Budapest városvezetése nem tiszteletlenségből döntött az átnevezés mellett.

 

Arra kéri Anna Eleanor Roosevelt Seagraves a főpolgármestert, hogy fontolja meg elhatározását

 A Főpolgármesteri Hivatal tagadja, hogy bármilyen levelet is kapott volna Roosevelt unokájától, a Népszava megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy hamarosan megérkezik a levél.A tavaszi nagy átkeresztelési hullámban döntött úgy Budapest városvezetése, hogy az V. kerületi Roosevelt teret átnevezi Széchenyi István térnek, a Magyar Tudományos Akadémia és a Lánchíd közelsége miatt.

Forrás: helyitipp.hu


 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!