Bulvár, celeb

2010.11.25. 12:28

Egy hét után rekordot döntött Harry Potter

<p>Alig egy hete mutatták be világszerte a legújabb Harry Potter-filmet, és az összbevétel máris elérte a rekordnak számító, 5,7 milliárd dolláros csúcsot.</p>

Az utolsó előtti Harry Potter-mozifilm csak a múlt hétvége két napján 165 millió dollárt fialt Észak-Amerikán kívül 40 országban.

Ráadásul a mostani, ötnapos hétvégén ünneplik az Egyesült Államokban a Hálaadást, így a becslések szerint akár még több mint 80 millió dollárt hozhat a hetedik Harry Potter-kaland csak a tengerentúlon, így észak-amerikai bevétele több, mint 200 millió dollár is lehet. Így mozis szakértők szerint a jövő hét elejére a hét varázslótanonc-történet összbevétele világszerte jóval meghaladja majd a 6 milliárd dollárt.

Kattintson a képre a videóért:

Kulisszatitok
A Harry Potter és a halál ereklyéi csütörtöktől látható a magyar mozikban. A filmesek úgy döntöttek, hogy az utolsó Potter-filmet két részben mutatják be - a második rész, amely sorrendben a nyolcadik Potter-film lesz, jövő nyáron kerül a mozikba.

Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!