Hirdetés

2023.08.25. 13:55

Egyre élhetőbb Nyírgyulaj

Az elmúlt öt év a fejlesztésekről szólt a település mindennapjaiban.

PR cikk

– A korábbi TOP forrásoknak és támogatásoknak köszönhetően kerékpárút épült Nyírgyulaj és Nyírbátor között, megújult az általános iskola, szociális intézménnyé alakult a már használaton kívüli orvosi rendelő épülete – kezdte a beruházások felsorolást Becsei György, Nyírgyulaj polgármestere.

Kerékpárút Nyírgyulaj és Nyírbátor között

– Napjainkban újabb kitűzött célokat valósítunk meg. Nyár végére elkészül a Nyírgyulaj és Máriapócs közötti út aszfaltozása, és egyben 1,5 méterrel ki is szélesítjük azt az útszakaszt. Megújul az út csapadékvíz elvezetése, kiépítjük valamennyi sárrázót az út csatlakozásához. Az út rekonstrukciójához nettó 197 millió forint támogatást nyertünk, az önkormányzat 5 százalék önrészt biztosít.

Biztonságosabbá válik a közlekedés

Nagyszabású tervek

– Folyamatban van az a közbeszerzés, mely az általános iskola mellett egy kondipark kialakítását tartalmazza. Filagória, 12 darab kültéri fitnesz eszköz, futókör, kamerarendszer, kerítés és zöldfelület kialakítása a célunk ezzel, valamint természetesen az egészséges életmód támogatása.

„Napjainkban újabb kitűzött célokat valósítunk meg” - Becsei György polgármester
Fotó: Dodó Ferenc

–  Az idén célunk még, szintén támogatásból, a Bajcsy-Zsilinszky utca burkolatfelújítása, csapadékvíz-elvezetőjének rekonstrukciója. Mindkét utóbbi beruházáshoz egyenként több mint 70 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást vehetünk igénybe, természetesen eredményes közbeszerzési eljárást követően.

Nyírgyulaji Kossuth Lajos Általános Iskola

– Az önkormányzat folyamatosan pályázik hazai támogatásokra is, ezek döntő többségében belterületi útfelújításokra vonatkoznak, így javítva a településen élők életminőségét és komfortérzetét.

Szociális Szolgáltató Központ

Pr-cikk

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!