Napokon belül megszűnik

2022.06.13. 12:20

Véghajrában a 3G mobilhálózat lekapcsolása

A leginkább érintett ügyfeleket közvetlenül is értesítette a Telekom.

Július 1-től már sehol nem lesz elérhető a Magyar Telekom 3G hálózata. Az ügyfelek természetesen nem maradnak szolgáltatás nélkül azt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is az ügyfelek rendelkezésére áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára.

A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat tudja átvenni. A leginkább érintett ügyfeleket a Telekom a változásokról SMS-ben, több körben is értesítette.

A Telekom több körben, SMS-ben keresi meg azon ügyfeleit, akiket a változás leginkább érinthet:

akik az elmúlt időszakban mobilinterneteztek a 3G hálózaton, és a készülékbeállításuk, a régi SIM kártyájuk vagy a legfeljebb 3G-képes készülék használata miatt a lekapcsolás után nem érnék el a Telekom mobilinternet szolgáltatását.

Ezen felül a Telekom létrehozott egy weboldalt, ahol praktikus információkkal látja el az érdeklődőket, hogy megállapíthassák, őket érinti-e a technológiaváltás. A honlap segítségével az ügyfelek ellenőrizhetik, hogy 4G- illetve 5G-képes-e a készülékük és a SIM kártyájuk, és hogy milyen hálózatra kapcsolódik. Ezt követően útmutatást kapnak a készülékbeállítások esetlegesen szükséges módosításához (például a készülék beállítása ne kizárólag a 3G hálózat használatát engedélyezze).

A régi SIM kártyákat a Telekom üzletekben vagy online igénylés esetén futáros kiszállítással díjmentesen cserélik újra. A szolgáltató javasolja, hogy mindenki ellenőrizze készüléke beállításait, érdemes gondolni az idősebb családtagok által használt, gyakran régebbi típusú eszközökre is.

A Magyar Telekom csatlakozott az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) mobilkészülékcsere-támogatási programjához is, így február 14-től a 

Telekom üzletekben is kérhető a bruttó 20 ezer forintos támogatás régi, 3G-képes mobilkészülék 4G- vagy 5G-képes készülékre való cseréjénél. 

Május 9-től pedig a 2G-képes mobiltelefonok is lecserélhetők a program keretében, amely a keret kimerüléséig vagy július 17-ig tart.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!