Digitália

2023.04.03. 06:00

5 kipróbálható ChatGPT, amivel Ön is beszélgethet

Tavaly november óta a mesterséges intelligencia vezérelte chatrobotokról beszél az egész világ. Némelyik magyarul is tud. Segíthetnek a munkában, pihenésben, szórakozásban: ne csak olvasson róluk, próbálja ki!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ebru-Omer

Az ide kattintva ingyenesen és még magyarul is elérhető ChatGPT mesterséges intelligencia robottól elámult a világ és minden (jogos) kétely ellenére az érdeklődés iránta csak egyre nő. Ma már több millió ember keresi fel a ChatGPT-t szórakozás vagy informálódás céljából, és a fejlesztők világszerte lázasan dolgoznak új eszközökön.

Íme, öt kedvenc – és legális – ChatGPT-webhelyünk, amit most bárki kipróbálhat.

ChatSonic

 

A magát „szupererőkkel felépített ChatGPT-alternatívaként” leíró ChatSonic olyan chatbot, mint a ChatGPT, de a legújabb GPT4-modellre épül, és olyan képességekkel rendelkezik, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik.

Amellett, hogy állítólag kifinomultabb nyelvi modellen alapul, a ChatSonic hozzáfér a Google Kereséshez is, hogy naprakész információkkal válaszoljon. Képes művészi alkotásokat generálni, megérti a hangutasításokat, és még különböző személyiségeket is felvesz a kedvünkért.

A hivatalos weboldalon ingyenesen használható.

ChefGPT

 

A ChefGPT nevéhez illően a konyhában fejti ki tudását. Segítségével bármit felhasználhatunk, ami a kamránkban van, csak kérjük meg, állítson össze hozzájuk egy jó receptet és adjon főzési tanácsokat. Csak annyit kell tennünk, hogy felsoroljuk neki, hogy mink van otthon, és a ChefGPT néhány másodperc alatt sorolja az utasításokat.

Figyelembe veszi az étrendi követelményeket, az étkezők számát, a makrotápanyag-szükségleteket vagy a fogyókúrás célokat is. Akár egy hétre előre tervez és még a megfelelő borra is javaslatot tesz.

Emerson

 

Az Emerson egy GPT3-as mesterséges intelligencia, amely képes megérteni a beszédhangot: tehát nem kell írnunk, ténylegesen közvetlenül beszélgethetünk vele. Bár nem olyan fejlett, mint néhány, a legújabb nyelvi modelleken alapuló GPT-eszköz, mégis lenyűgöző, és több nyelven is használható. Sokan nyelvtanulásra használják.

Próbaidőre ingyenesen használható – sajnos magyar nyelvű társalgásra csak előfizetés után kerülhet sor. Érdemesebb inkább angolul kísérletezni.

RoamAround

 

Akár a következő nyaralás megtervezéséhez is bevethetjük a mesterséges intelligencia erejét a RoamAround.io segítségével. Ez egy GPT-alapú utazási útvonaltervező, amely segíthet nekünk a lehető legtöbbet kihozni a nyaralásunkból.

Csak megmondjuk neki, hogy hová és mikor szeretnénk ellátogatni, és ajánlásokat fog készíteni a látnivalókról, nevezetességekről, szórakozási lehetőségekről, s még a felkeresni javasolt éttermekről is.

A szolgáltatás ingyenes és bárki számára elérhető.

BibleGPT

 

Ha megnyugvást talál a Bibliában, a BibleGPT a GPT-vel válaszokat kaphat angol vagy spanyol nyelven feltett kérdéseire a szent könyvből.

Vigyázat, vannak ChatGPT-hamisítványok!

Dominic Alvieri biztonsági kutató több hamis ChatGPT alkalmazást fedezett fel, és néhányra fel is hívja a figyelmet a Twitteren. Egy példa:

A Cyble biztonsági cég talált Facebook-oldalakat, amelyek hamis ChatGPT-khez vezettek. Még egy azóta is elérhető hamis fizetési portált is találtak, amelyik pénzt kért a ChatGPT Plus-ra való frissítésért. Így néz ki:

 

Hogy elkerüljük a hamis ChatGPT-alkalmazásokat és az átverős webhelyeket, maradjunk a hivatalos forrásoknál. Ha harmadik fél webhelyéről vagy nem megbízható forrásból töltünk le egy alkalmazást, az nagyobb valószínűséggel lehet hamis vagy rosszindulatú programokkal fertőzött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!