Digitália

2024.01.13. 06:00

Akinek zord körülmények között kell strapabíró mobil

A Samsung Galaxy XCover7 és Galaxy Tab Active5 katonai tanúsítványt is kapott.

MW

Forrás: Shutterstock

A Galaxy XCover7 okostelefon és a Galaxy Tab Active5 tablet üzleti célokra, valamint rendkívüli kihívást jelentő – sokoldalúságot, optimalizálást és biztonságot igénylő – terepmunkákhoz tervezett készülék. Mindkettő katonai tanúsítványt is kapott, tartós kialakításukkal megbízható és erőteljes teljesítményt nyújthatnak akár zord körülmények között is.

Mindkét készülék 5G hálózati kapcsolattal, hálózathoz való hozzáférési lehetőséggel, továbbfejlesztett mobilprocesszor-teljesítménnyel és megnövelt memóriával rendelkezik. Az XCover7 új, nagy teljesítményű kamerát, még nagyobb kijelzőt és felbontást, a Tab Active5 pedig cserélhető akkumulátort kapott. A tablet akkumulátor nélküli üzemmódban is használható.

A Galaxy XCover7 és a Galaxy Tab Active5 – a Tab Active5 tablethez adott S Pen kiegészítővel együtt – víz- és porállóságot tanúsító IP68 besorolást kapott, amely igazolja az eszköz tartósságát olyan extrém munkakörnyezetekben is, mint például az építkezések vagy a kiskereskedelmi raktárak. A Galaxy XCover7 az MIL-STD-810H katonai szabványnak megfelelően készült, így akár 1,5 méteres, míg a Galaxy Tab Active5 – a mellékelt védőtok használatával – akár 1,8 méteres esésig ütésálló.

A Galaxy XCover7 Corning Gorilla Glass Victus+ és a Galaxy Tab Active5 Corning Gorilla Glass 5 üveglapja fokozza a készülék tartósággát és karcállóságát. A felhasználók beállíthatják a kijelző érintésérzékenységét, így azt akár munkavédelmi kesztyűben is könnyedén kezelhetik. A fejlesztők alaposan tesztelték a készülékek működését különböző kézfertőtlenítőszerek gyakori használata során is.

Az XCover7 6,6 colos kijelzője nemcsak nagyobb felületet, hanem magasabb felbontást is kínál a korábbi generációkhoz képest. A felhasználók a megnövelt fényerőnek köszönhetően még jobban láthatják a Tab Active5 8 colos kijelzőjét a szabadban, az akár 120 Hz-es képfrissítési ráta pedig zökkenőmentesebb élményt nyújt.

A Samsung Galaxy strapabíró készülékei kihasználhatják a gyorstöltésben rejlő lehetőségeket a terepmunka során, csökkentve a töltések közötti időveszteséget. Mindkét készülék cserélhető akkumulátorral rendelkezik, így a felhasználóknak még kevesebbet kell nélkülözniük eszközüket munkájuk során vagy szabadidejükben.

A Galaxy Tab Active5 Akkumulátor nélküli üzemmódban töltőegység nélkül is működik, így a munkavállalók folyamatosan használhatják a készüléket egyaránt egy pultban, kioszk terminál részeként vagy egy járműben, miközben megőrizhetik az akkumulátor működését melegebb környezetben is. A Galaxy XCover7 és Tab Active5 készülékek POGO töltőcsatlakozói megkönnyíthetik a töltést olyan munkahelyeken, ahol telepítettek POGO dokkolóegységeket, mivel azok egyidejűleg töltik fel az eszközöket.

A megnövelt hangerőszint a hangszóró kiemelt hangzásával kizárja a zavaró tényezőket munka során. A felhasználók még hatékonyabbak lehetnek a programozható gombok gyorsbillentyűivel, a gyors vonalkódolvasás pedig a Knox Capture révén könnyíti meg a raktári munkafolyamatokat és az okostelefonhoz kapcsolódó kártyaolvasók (mPOS) működését.

A munkavállalók a továbbfejlesztett számítógépes csatlakozási megoldásokkal kiaknázhatják az okostelefonjukban vagy tabletjükben rejlő lehetőségeket. Az eszközök Link to Windows funkciója egyszerűen kezeli a gyors tartalommegosztást, jeleníti meg a képernyőket párhuzamosan és biztosítja a munka folytonosságát a mobilkészülék és a számítógép között. A Link to Windows reprodukálja az asztali felületet olyan feladatokhoz, amelyek során a dolgozók a terepmunkát irodai környezetben folytatják.

A Samsung tartós kialakítású készülékeinek történetében a Galaxy XCover7 és a Galaxy Tab Active5 készülékek támogatják elsőként a Samsung Knox Vault biztonsági kiegészítését. A Samsung Galaxy védelemmel kapcsolatos elkötelezettségét mutatja, hogy zászlóshajó-készülékein túl ezekre az eszközökre is kiterjeszti hatékony biztonsági megoldását. A Knox Vault megvédi az eszköz legbizalmasabb adatait, például olyan, a záróképernyővel kapcsolatos információt, mint a PIN-kód, egyéb jelszavak vagy felhasználói minták.

Olyan környezetet hoz létre, amelyben a programok biztonságosan futtathatók, mivel a rendszer fő processzora és memóriája egymástól fizikailag elszigetelt. Már a zárolási képernyő regisztrációjától kezdve védelemmel látja el a felhasználókat, így problémamentesen élvezhetik a szükséges védelmet. A Knox Vault segít megvédeni a felhasználók biztonsági kulcsait, amelyek titkosítják az eszközön tárolt adataikat, biztonságérzetet nyújtva számukra a készülék elvesztése vagy ellopása esetén. A Samsung Knox Vault egy hardveralapú és a hamisításnak ellenálló megoldás, amelyet a vállalat azért hozott létre, hogy a felhasználók adatait ne csak a szoftveralapú, hanem a csúcskategóriás eszközöket használó hardveralapú támadásokkal szemben is megvédje.

Az új Galaxy XCover7 149 990, a Galaxy Tab Active5 5G 128 GB verziója 234 990, a 256 GB változat 264 990 forintos áron kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!