Digitália

2024.04.13. 06:00

Itt az okosmonitor, beépítve a Netflix, a Google Naptár és a Twitch

Ezt még számítógéphez sem kell csatlakoztatni, hogy használjuk.

MW

Forrás: LG

Az előrendelhető és április közepéig kedvezménnyel kapható LG MyView okosmonitort úgy tervezték, hogy egyszerre teljesítse egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit.

A monitorok esetében azt szokhattuk meg, hogy egy szimpla kijelzőt vásárolunk, amihez számítógépet kell csatlakoztatnunk, ha használni szeretnénk. A 32SR85U modellnévre keresztelt okosmonitor ezzel szemben beépítve kínálja az LG okostévékből ismert webOS platformot, azaz közvetlenül a kijelzőről érhetjük el az olyan streaming-szolgáltatásokat, mint a Netflix, a Disney+, a Prime Video, az Apple TV, a YouTube vagy a Spotify.

A monitoron tehát a munka végeztével rögtön nézhetjük a kedvenc filmjeinket, sorozatainkat vagy sportműsorainkat, s akár zenét is hallgathatunk róla anélkül, hogy csatlakoztatnunk kéne hozzá egy számítógépet. A kezdőlapról ugyanígy bármikor konzol nélkül léphetünk be felhőalapú játékokba, nézhetjük a Twitch streamjeit. A beépített LG fitness alkalmazással pedig akár edzőként is tekinthetünk a monitorra. Mindezt egy 31,5 hüvelykes IPS kijelzőn, 4K minőségben tehetjük meg.

Forrás: LG

Az elegáns, fehér színű MyView monitor vékony, három oldalon gyakorlatilag kávamentes kialakítása miatt kevesebb helyet foglal az asztalon. A 32SR85U megjelenése kompakt és elegáns az állítható, lekerekített szegélyekkel ellátott állvánnyal és lapos talppal. Nem véletlen, hogy számos formatervezési elismerést, köztük a Red Dot és az iF dizájndíjait is kiérdemelte.

Home office hatékonyan

A modell különlegessége, hogy közvetlenül elérhetőek róla az olyan produktivitást elősegítő munkaprogramok, mint a Microsoft 365 vagy a Google Calendar. Az okostelefonunk vagy tabletünk képernyőjét is gyorsan és egyszerűen, vezetékek nélkül tükrözhetjük az AirPlay 2 és Miracast funkciókkal. A beépített wifi és Bluetooth révén pedig minden kiegészítő eszköz – például billentyűzet, egér – gyorsan, kábelek nélkül csatlakoztatható, így otthoni munkaállomásunk kevésbé lesz zsúfolt. Laptopunk párosításához elegendő egy USB Type-C kábel, ami egyszerre biztosítja a gyors adatátvitelt és a laptop töltését.

A 32SR85U okosmonitorhoz mágnesesen rögzíthető, levehető Full HD webkamera is jár, amely hasznos kiegészítő lehet a videókonferenciák kényelmes lebonyolításához. A kamerában kettős mikrofonrendszer és manuálisan használható lencsefedő is helyet kapott – utóbbival egyetlen mozdulattal eltakarhatjuk a kamerát, amikor azt éppen nem használjuk.

Forrás: LG

A monitorhoz – akárcsak egy tévéhez – távirányító is jár, amivel távolról is kényelmesen vezérelhető a kijelző: a külön kapható ún. Magic Remote távirányítóval kiegészítve az eszközt pedig akár hangparancsokkal is irányíthatjuk a készüléket. A kijelzőt az okostelefonunkkal is vezérelhetjük – a ThinQ alkalmazást letöltve a telefonunk távirányítóként funkcionálhat, így arról állíthatjuk a hangerőt vagy válthatunk csatornát. Így nem kell az asztalhoz ülnünk, ha például valamire rá akarunk keresni a beépített böngészőn. Ráadásul a kényelem nem csak a kijelzőre vonatkozik: a beépített ThinQ Otthoni irányítópulttal a háztartás egyéb okoskészülékeit is vezérelhetjük a monitorról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!