Tragédia

2020.07.03. 15:02

Legalább huszonhat ember halt meg villámcsapásokban az indiai Bihárban

Legalább 26 ember halt meg csütörtökön villámcsapásokban a kelet-indiai Bihár államban – közölte pénteken Hindustan Times című lap.

Forrás: Shutterstock

Néhány nap alatt ez már a harmadik olyan eset a Hindusztáni-alföldön fekvő államban, hogy tömeges tragédiákat okoznak villámcsapások. Június 25-én 92, öt napra rá pedig 11 ember halt meg ilyen körülmények között.

A helyi hatóságok szerint a bajt legtöbbször az okozza, hogy

az emberek nem törődnek a veszélyre figyelmeztető felhívásokkal, és akkor se hagyják abba a munkát a földjeiken, ha vihar közeledik, és dörög az ég.

Nitis Kumar bihári főminiszter részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és felszólította a polgárokat, hogy a folytatódó záporok és zivatarok idején ügyeljenek a biztonságra.

Tavaly júliusban 39 ember halt meg villámcsapásban Bihárban, ugyancsak a monszun időszakában. A leghevesebb esőzések általában a monszunidőszak végén érik el Indiát. A monszun és a heves ciklonok miatt tavaly júliustól novemberig mintegy 2450 ember halt meg az országban a lezúduló árvizekben és földcsuszamlásokban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!