Minőségi szórakozás

2022.06.27. 19:19

Hatvanöt borászat, negyven zenei formáció Magyarország legrégebbi jazzfesztiválján

Hat borrégió, huszonkét borvidék hatvanöt borászata, illetve negyven zenei formáció mutatkozik be az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon, amelyet augusztus 4-7. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tó partján.

Puskás István (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a jazznapok Magyarország legrégebbi jazzfesztiválja, első alkalommal 1972-ben rendezték meg Debrecenben, s néhány év alatt kelet-európai zenei találkozóvá vált.

A cívisváros fontosnak tarja a minőségi magyar borkultúra népszerűsítését, ennek jegyében nem csupán fesztiválokat rendeznek, hanem minden évben megválasztják a város borait, és egyre intenzívebb az együttműködés Debrecen és a város egykori szőlőskertjének tekintett Érmellék között - ecsetelte az alpolgármester.

A jazz és a bor tökéletes párosítás, megismételhetetlen élményt nyújt majd a Békás-tóhoz látogatóknak - vélekedett Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Debreceni Bor- és Jazznapok azért is különleges, és abban tér el az ország hasonló tematikájú eseményeitől, mert a három zenei színpadon ott lesz a jazz műfajban alkotó hazai zenészek és zenekarok élvonala: fiatal, kísérletező jazzisták, és tapasztalt, ismert jazzmesterek közel negyven formációban zenélnek majd a Nagyerdőben - fűzte hozzá.

Mészáros Réka elmondta azt is, hogy az idei év mottója - Ez ütős lesz! - egyszerre utal a zenei felhozatalra, és az idei év tematikájára, az ütőhangszerek világára. Utóbbit négy dobos - Szumper Ádám Ákos, Richter Ambrus, Szendőfi Péter és Baló István neve fémjelzi.

Hozzátette: a fesztivált nappal a zöld erdő öleli körül, éjjel pedig Az Alice csodaországban színes, lombos fáit megidéző fények és sokezernyi izzó világítja meg. A legkisebbeket gyereksarok várja, a nagyobbakat mini golffal kecsegtetik a fesztivál idején a debreceni Nagyerdőben - hangzott el a tájékoztatón.

Borítókép: Novai Gábor billentyűs, Szabó Dániel Ferenc dobos, Szeifert Bálint basszusgitáros és Zentai Márk énekes (b-j) a Mörk együttes koncertjén a Debreceni Bor- és Jazznapokon 2018. augusztus 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!