Remek programok a fővárosban

2022.08.25. 20:30

Cápatréning, bátorságpróba, fényfestés: pénteken lesz az Állatkertek Éjszakája

Állatos élményprogramokkal, ismeretterjesztő és színházi előadásokkal, fényfestéssel és több más érdekességgel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert augusztus 26-án, pénteken este 7 órától éjfélig a XI. Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Az Állatkertek éjszakája rendezvény a Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2017. augusztus 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Az állatos élményprogramok között 

lesz esti fóka show, cápatréning a Cápasuli lakói közé merülő búvárokkal, elefánttréning, látványetetés a perzsa leopárdoknál, kígyósimogatás, patások találkozója, állatviselkedési bemutató, illetve bemutató a denevérek táplálkozásáról 

- közölte az intézmény csütörtökön.

Két helyszínen ismeretterjesztő előadásokat tartanak, többek között a cápák világáról vagy az állati szuperérzékeről, de lesz csillagászati előadás és kvízjáték is. A Főkapu téri színpadon a Pesti Magyar Színház Kalandokon át című műsora lesz látható, amelyet zsonglőrbemutató, fénycirkusz és akrobatikus LED-show követ.

A Varázshegyben a hatlábúak birodalmával és a királypitonnal lehet ismerkedni, a Piknik parkban bátorságpróba és szelfibox, a Pálmaház teraszán családi öko-hangszerkészítés várja az érdeklődőket. Lesz kreatív kézműveskedés, arcfestés, csillámfestés és szimulátor is. Működni fognak a vurstli zóna játékai, köztük a már több mint száztíz éves Schäftner-körhinta. A tevék szomszédságában pedig a tűzoltók szerbemutatója egészíti ki a programkínálatot.

A kert több helyszínén az állatházakra és a fák lombkoronájára vetített látványos fényfestéssel teremtenek különleges hangulatot.

A közlemény kitér arra is, hogy 

alkalmazkodva az állatok igényeihez, nem mindegyik állatház lesz nyitva, 

a kültéri bemutatóhelyek mellett a Pálmaház, az Akvárium, a Krokodilház, az Ausztrálház, a Mérgesház, a Szavannaház, a Varázshegy és a Cápasuli lesz látogatható éjjel 11:30-ig.

A kapukon este 10-ig lehet belépni. A részletes programkínálat az Állatkert honlapján olvasható.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!