Pásztorétel fesztivál

2019.05.20. 12:32

Hatodszor rendezték meg a Pásztorétel, pásztorélet fesztivált Nagyarban

Veress Zoltán, a vajai Rákóczi Tárogató Egyesület tagjának, a házigazda hangszerének hangjára érkeztek a vendégek, majd ‎Bánóczi Lajos polgármester, Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke, és Dr. Kiss Kálmán a Luby Társaság elnöke mondta el köszöntőjét.

Fotó: Bodnár Zsolt

A rendezvényt Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd Gacsályi Gyula református lelkész áldása után Dani Attila, a vajai Rákóczi Tárogató Egyesület tagja autentikus pásztordalokat játszott. A nagyecsedi Sarkadi Tamás felső-Tisza-vidéki pásztorbotolóst táncolt, aztán be majd megkezdődött a főzőverseny aminek a szabályait a zsűri elnöke Baráth Lajosné ismertette. Kulturális műsorban sem volt hiány, a helyi és térségi művészeti csoportok és előadók a nap során egymást váltották a színpadon. Fellépnek a nagyari óvodások, a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola citerásai, a jármi asszonyok néptánccsoportja, a nagyecsedi hagyományőrzők, muzsikált a Görice zenekar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!