Megvan a gyülekező helyszíne

2024.06.17. 14:36

A magyar szurkolók Stuttgartban is együtt vonulhatnak a németek elleni Eb-meccsre

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kölni nyitótalálkozóhoz hasonlóan a helyi hatósággal együttműködve megteremtette a lehetőségét, hogy a magyar szurkolók szerdán Stuttgartban is együtt vonulhassanak a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére.

Szurkolói vonulás Kölnben

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A gyülekezőhely a Mittlerer Schlossgartennél lesz déltől, a drukkerek ezúttal hosszabb vonulásra számíthatnak, mint szombaton

– mondta az MTI-nek Sipos Jenő. 

A vonuláson mindenki saját felelőssége és döntése alapján vesz részt.

A Középső Kastélykert (Mittlerer Schlossgarten) közvetlenül a stuttgarti főpályaudvar mellett található.

Az MLSZ szóvivője felhívta a Németországba utazó drukkerek figyelmét, hogy a kontinensviadal ideje alatt visszaállították a határellenőrzést, ezért mindenki úgy induljon útnak, hogy van érvényes okmánya, mert a német határnál számítani lehet az ellenőrzésre.

„Érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a meccs napján és másnap 18 óráig ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Életkortól függetlenül csak érvényes jeggyel lehet belépni a stuttgarti stadionba. A létesítmény környékén és belépéskor szigorú ellenőrzés várható, szúró- és vágó-, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása rendőri eljárást von maga után” 

– adott tájékoztatást Sipos Jenő, aki azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy töltsék le az EURO2024 applikációt, továbbá kövessék az MLSZ honlapját és közösségi csatornáit.

A szóvivő kifejtette, 

továbbra is javasolják mindenkinek, hogy regisztráljon konzuli védelemre, hogy a helyszínen tartózkodó konzulok bárkinek segítséget nyújthassanak bármilyen probléma esetén.

A svájciaktól szombaton elszenvedett 3–1-es vereséget követően a magyarok szerdán a házigazda, a pénteki nyitányon Skóciát 5–1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában