Friss hírek

2006.12.09. 11:25

A Belvárosban a piaci ár tizedéért kaphatnak fenyőfát a nyugdíjasok és a nagycsaládosok

<p>Kedvezményesen, egységes áron 500 forintért vehetnek fenyőfát a budapesti V. kerületben élő nyugdíjasok és nagycsaládosok. Az önkormányzat akciójában szombaton és vasárnap 2500 fát osztanak szét.</p>

Három helyszínen, az V. kerületi önkormányzat épülete előtt, az Erzsébet téren, a Fővám téren és a Kálmán Imre utcában árusítják kedvezményes áron a fenyőfákat. Bár az akció vasárnap délutánig tart, akkora az érdeklődés, hogy elképzelhető, már szombaton minden fa gazdára talál. A 2500 fából ugyanis szombat délelőtt már 2 ezer elkelt - mondta el a Független Hírügynökségnek Rogán Antal, az V. kerület polgármestere.

A kerületben 30 ezer ember él, ebből 9 ezer a nyugdíjas. A nagycsaládosokkal együtt mintegy 11-12 ezer embert érint az akció, és mivel többen laknak egy háztartásban az önkormányzat számításai szerint Karácsonyra valamennyiüknek jut a kedvezményes fából. - tette hozzá a polgármester.

A fenyőfák idei piaci ára: 3-5 ezer forint méterenként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!