Friss hírek

2006.12.10. 13:16

Gyurcsány december 19-én ismét talákkozna az EP-képviselőkkel

<p>A miniszterelnök január 19-én találkozna az Európa Parlamenti (EP) magyar képviselőivel - mondta a Független Hírügynökségnek a korményszóvivő vasárnap. Danks Emese úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc a "lehető legszélesebb körben szeretne egyeztetni a képviselőkkel a pártérdekek felett álló kérdésekről".</p>

A miniszterelnök már korábban jelezte: december 10-én találkozna a képviselőkkel. A találkozó időpontja azonban az ellenzéki pártok képviselőinek nem volt megfelelő. Danks Emese elmondta azt is, hogy a miniszterelnök által javasolt napirendi pontok nem változtak. Eszerint Gyurcsány Ferenc a többi közt az EP magyar képviselői és a kormány közötti együttműködés intézményes feltételeinek és kereteinek fejlesztéséről konzultálna az érintettekkel. Hozzátette, a kormányfő bízik abban, hogy a Fidesz képviselői felülvizsgálják korábbi álláspontjukat, s ezúttal "a pártérdekeken és a belpolitikán felülemelkedve" elfogadják a meghívást. Korábban Gyurcsány Ferenc december 10-ére kezdeményezett találkozót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!