Friss hírek

2006.12.09. 19:03

Járatritkítások a Volán társaságoknál

<p>Az elmúlt évekhez képest munkanapokon 4 százalékkal, míg a hétvégéken 7-8 százalékkal csökkent a helyközi Volán buszok kihasználtsága. A busztársaság több járatát a párhuzamos vasúti, illetve HÉV-járatok miatt szünteti meg - ezt Marcsa Ildikó, a Volán buszközlekedésért felelős igazgatója mondta el a Független Hírügynökségnek.</p>

A Volán naponta 1 millió 330 ezer helyközi, és 1 millió 820 ezer helyi utast szállít. Munkanapokon több mint 40 ezer, hétvégéken 15-20 ezer járatot közlekedtetnek. Előbbi 4, utóbbi 7-8 százalékos visszaesést jelent a korábbi évek forgalmához képest.

A Volántársaságok a járatok ritkításáról igyekeznek az érintett települések lakóival és vezetőivel is egyeztetni. Marcsa Ildikó példaként a pomázi buszjárat megszüntetését említette. Itt a BKV HÉV-járatait kell majd használniuk az utazóknak.

Kelet-Magyarországon vasárnaptól a MÁV úgynevezett ütemes menetrendjéhez kell igazítaniuk a helyközi és helyi buszok közlekedésének rendjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!