Friss hírek

2006.12.10. 12:07

Kilenc halott a második orosz kórháztűzben

<p>A legfrisebb jelentések szerint a vasárnap hajnali i orosz kórháztűzben kilenc ember halt meg, a sérültek száma 16. A Kemerovo melletti Tajga városában történt katasztrófa ügyében nyomozást indítottak, mert kiderült, hogy a tűzoltókat nagy késssel riasztották.</p>


Az orosz katasztrófaügyi minisztérium szerint az ideg-elmegyógyszati kórház csaknem másfél órával azután hívta a tűzoltóságot, hogy megszólalt a második emeleti tűzjelző. Addig a klinika személyzete maga próbálta eloltani a tüzet. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint a kórházban akkor hét embernek kellett volna ügyeletben állnia, de csak ketten voltak jelen.

Szombaton Moszkvában is kigyulladt egy nyolcemeletes drog- és alkoholrehabilitációs klinika, feltehetően gyújtogatás következtében. A moszkvai kórháztűzhöz 4 erc alatt kiérkeztek a tűzoltók, de így is 45-en vesztették életüket, 12 sérült súlyos állapotban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!