Friss hírek

2006.12.09. 14:18

PUSKÁS TEMETÉS - Megnyitották a Puskás Ferenc Stadion kapuit

<p>Délután kettő órakor megnyitották a Puskás Ferenc Stadion kapuit, és elkezdték beengedni a gyászolókat az egykori sportoló 4 órakor kezdődő búcsúztatására. A stadion néhány perc alatt félig megtelt, kettő óra után nem sokkal már 20 ezren voltak a kapukon belül.</p>

Akik már nem férnek be, azok kivetítőkön követhetik a világhírű labdarúgó búcsúztatását. A Nemzet Búcsúja rendezvény várhatóan 4-től 5-ig tart, a stadionból a Hősök terére majd, a Szent István Bazilikához megy a gyászmenet.

A szervezők körülbelül 40 ezer embert engednek be a stadionba, akik már nem férnek be a lelátókra, azok kivetítőkön keresztül követhetik Puskás Öcsi búcsúztatását.

A Szent István Bazilikában este 7 órakor kezdődik a szertartás. A bazilikába kevesebb mint ezer ember fér be, ezért oda csak meghívóval lehet bejutni, szigorú biztonsági ellenőrzés mellett. Az érdeklődők a Szent István téren és a Bajcsy-Zsilinszky úton szintén kivetítőkön nézhetik a gyászszertartást.

A nemzeti gyásznap hivatalosan este fél 11-kor ér véget, amikor a Kossuth téren levonják a Magyar Köztársaság félárbocra eresztett nemzeti lobogóját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!