Hajdú-Bihar

2013.01.31. 19:48

Ami egyben nem ment, most háromból megvalósul

Debrecen - Jövő szeptemberre a térség legvonzóbb gyógyfürdő-koplexumává válhat. A következő két évben több mint 20 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a Nagyerdőn, ebből 2,5 milliárd érinti a Debreceni Gyógyfürdőt - jelentette be Kósa Lajos polgármester csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Debrecen - Jövő szeptemberre a térség legvonzóbb gyógyfürdő-koplexumává válhat. A következő két évben több mint 20 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a Nagyerdőn, ebből 2,5 milliárd érinti a Debreceni Gyógyfürdőt - jelentette be Kósa Lajos polgármester csütörtöki sajtótájékoztatójukon. Hozzátette, azt a korábbi sikertelen pályázásból megértették, a fürdő egész területére vonatkozó fejlesztésre nem találnak kiírást, így három nyertes pályázattal fog megújulni a létesítmény, amely a térség legmodernebb gyógycentruma lesz. Papp László polgármester szerint, bár szerencsés egybeesés, de nem véletlen, hogy egy évben kezdődik meg a Nagyerdei Stadionnak és a Békás tó környékének a rekonstrukciója, valamint a gyógyfürdő fejlesztése.

Csaknem fele önerő

Ezekről Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője számolt be. Elmondta, ötven százalékos támogatottsággal, összesen 951 millió forintból újítják fel az Aquaticum Termál és Wellness Hotelt, ugyancsak 50 százalékos önerő szükséges az egészségügyi szolgáltatások 555 millióba kerülő kiépítéséhez, és 49 százalékban támogatott a fürdő 1,025 milliárdos technológiai- és szolgáltatásfejlesztése. A munkák idén júniusban kezdődnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!