Hajdú-Bihar

2013.01.21. 18:36

Bárándi szakember kapta az elismerést

Püspökladány - A megyei népművelők szavazatai alapján Nyékiné Katona Hedvig érdemelte ki a címet.

Püspökladány - A megyei népművelők szavazatai alapján Nyékiné Katona Hedvig érdemelte ki a címet.

Közösen ünnepeltek a megye közművelődési szakemberei a magyar kultúra napja alkalmából hétfőn a püspökladányi - tavaly átadott - Ifjúsági Házban. A rendezvényen szakmai előadások mellett átadták az Év Hajdú-Bihar Megyei Népművelője 2012 címet is. A kollégák szavazatai alapján idén a díjat Nyékiné Katona Hedvig, a Balassa Iván Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója nyerte el – tudtuk meg Angyal Lászlótól, a Magyar Népművelők Egyesülete Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnökétől.

Szaktudás és lendület

Nyékiné Katona Hedvig 15 éve vezeti a bárándi kulturális intézményt, mely ez idő alatt teljesen újjászületett. Számos újdonság bevezetése mellett nagy figyelmet szentelt a hagyományok felélesztésére, illetve sok energiát fektetett művészeti csoportok létrehozására, felkarolására. Munkájának színvonalát jól bizonyítja, hogy szinte állandó az intézmény kihasználtsága, nagyon sok a visszatérő látogató, és a sikeres program. Mindezek mellett az igazgató tagja több civil egyesületeknek is, így a Balassa Iván Népfőiskolának, a Bihari Népfőiskolának, valamint a Bárándért Egyesületnek, sőt ő a helyi lap, a Bárándi Élet főszerkesztője - olvasható többek között a győztes laudációjában.

A díj átadás után Püspökladány ifjú tehetségei adtak ünnepi műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!