Hajdú-Bihar

2013.03.13. 15:43

Jól halad a Nagyerdei Stadion építése

Debrecen - Nagyszerű ütemben halad a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója – tudtuk meg szerda délután az építkezés helyszínén. A konzorcium szakemberei azt a tájékoztatást adták, hogy a cölöpalapozás az ütemezettől egy nappal hamarabb befejeződött.

Debrecen - Nagyszerű ütemben halad a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója – tudtuk meg szerda délután az építkezés helyszínén. A konzorcium szakemberei azt a tájékoztatást adták, hogy a cölöpalapozás az ütemezettől egy nappal hamarabb befejeződött.Az építkezésre kilátogató Papp László alpolgármester lapunknak elmondta, örömteli, hogy nem hátráltatta semmi a munkát és folyamatosan tudtak dolgozni a terepen. Ennek, valamint a szakemberek összehangolt munkájának köszönhető, hogy minden a tervek szerint halad, ezért tíz nap múlva, március 23-án megtörténhet a stadion alapkőletétele.

Több fát ültetnek

Mint kiderült, eddig 280 tonna betonacélt és mintegy négy köbméter betont helyeztek el a földben. A következő lépésben, huszadikán megérkeznek a betonpillérek, azaz hamarosan egy látványosabb szakasza kezdődik meg az építkezésnek.

– A stadion rekonstrukciója mellett megkezdődött a parkerdő felújítása is – nyilatkozta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. – A munkálatok során kiderült, több a beteg fa ezen a területen, ezért intenzívebb fatelepítésre lesz szükség – mondta a város első embere, megerősítve a szakemberek egybehangzó véleményét: minden a terveknek megfelelően halad.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!