Hajdú-Bihar

2013.04.02. 15:30

Kátyúból kátyúba zökkenve

Debrecen - Négy útellenőr, hat brigád dolgozik az utakon, de így is rossz a kép. Talán már említeni sem kell, hogy még mindig csak hideg kátyúzást végezhetnek, ami ideiglenes megoldás, de enélkül járhatatlanná válnának az utak.

Debrecen - Négy útellenőr, hat brigád dolgozik az utakon, de így is rossz a kép. Talán már említeni sem kell, hogy még mindig csak hideg kátyúzást végezhetnek, ami ideiglenes megoldás, de enélkül járhatatlanná válnának az utak. Egy-két héten belül elkezdődik a meleg aszfalt gyártása, és ha az időjárás is engedi, nagy ütemeben javítják ki a hibákat – mondta a Naplónak Gábor Zsombor, a debreceni városüzemeltetési osztály vezetője. Kérdésünkre úgy tippelte, hogy most akár 40 százalékkal is több lehet a kátyú, mint más, „átlagos” években, mert az idén tapasztalt gyakori fagyás-olvadás nyomja szét leginkább az aszfaltot.

Az útellenőrök lefényképezik a legsúlyosabb hibákat, s ha balesetveszélyesnek ítélik, már a helyszínről értesítik az ügyintézőt, aki kapcsolatba lép a vállalkozóval a gyorsabb javítás érdekében – magyarázta Gábor Zsombor, hozzátéve: kátyúzásra a tavalyinál kevesebb (nem 180, csak 150 millió forint) van a költségvetésben, de adjunk hozzá még 105 milliót, amit nagyobb felületek (szinte egybefüggő úthibák) aszfaltozására szánhatnak, körülbelül 60-70 utcán. A teendők sorrendjében meghatározó, hogy a tömegközlekedési és főbb gyűjtőutaké az elsőbbség.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!