Hajdú-Bihar

2013.05.15. 16:58

„A magyar utánpótlás a lengyel előtt jár”

A Lengyel Labdarúgó Szövetség korábbi elnökével, az egykori kiváló futballbíróval, Michal Listkiewicz-cel beszélgettünk.

A Lengyel Labdarúgó Szövetség korábbi elnökével, az egykori kiváló futballbíróval, Michal Listkiewicz-cel beszélgettünk.Illusztris vendégei voltak szerdán a cívisvárosnak, ugyanis a Debreceni Egyetem meghívására Debrecenbe érkezett Nagy Miklós, korábbi futballbíró és a játékvezetői bizottság egykori elnöke, valamint Michal Listkiewicz, aki korábban ugyancsak sípmesterként tevékenykedett, partjelzőként pedig két világbajnokságon is lehetőséget kapott.

Az 1990-es vébén többek között az Argentína–Németország fináléban is lengetett, de részt vett a 94-es amerikai Mundialon, illetve az 1988-ban rendezett Európa-bajnokságon és olimpián is. 1999-től 2008-ig a Lengyel Labdarúgó Szövetség első embereként dolgozott, majd ő volt a tavalyi Európa-bajnokság lengyel szervezőbizottságának elnöke. Ma a FIFA képviselője, instruktora, játékvezető-ellenőre. Nagy Miklós a játékvezetésről tartott előadást az egyetemen, Listkiewicz pedig az Európa-bajnokság szervezési kérdéseiről beszélt a hallgatóságnak.

A hatvan éves lengyel futballszakember Magyarországon végezte egyetemi tanulmányait, ennek köszönhetően kiváló magyarsággal válaszolt a Hajdú-bihari Napló kérdéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!