Hajdú-Bihar

2014.04.05. 14:51

Jegyzet: A sóder és a cement

– <em>Mi történt veled, Sanyi? Egy ismeretlen orcádról mutatkoztál meg a facédon. Nézem a fotókat, és csak csodálkozom. Te, aki a szalonnát is kolbásszal etted, most dresszinges salátákat eszel késsel és villával. Nálad a pálinka, a sör és bor trióból csak a sorrend kétséges, most meg buborékmentes ásványvizet kortyolgatsz.</em> <strong>Mán László jegyzete</strong>.

Mi történt veled, Sanyi? Egy ismeretlen orcádról mutatkoztál meg a facédon. Nézem a fotókat, és csak csodálkozom. Te, aki a szalonnát is kolbásszal etted, most dresszinges salátákat eszel késsel és villával. Nálad a pálinka, a sör és bor trióból csak a sorrend kétséges, most meg buborékmentes ásványvizet kortyolgatsz. Mán László jegyzete. Frankó a könyvtáras fotód, ahogy nézed a lexikont, eddig csak a felnőttes újságokat láttam a kezedben. Kocogsz fejpánttal, kütyüvel a karodon, te, akinek a sport annyi volt, hogy a meccsen szidtad a bíró anyját. A legfrankóbb az a kiállításos kép, ahol a festményeket gusztálod, te, aki eddig csak az őszi tájképet meg Tell Vilmost nézted a zsugán. Eddig ennyi volt neked a képi kultúra. Mi van, új csajszli?

– Á, dehogy! – így főhősünk. – Holnap állásinterjúra megyek. Látszik, hogy nem vagy egy szájbergyerek, mert akkor tudnád, mi az új módi. A fejvadászok mindenkinek utánanéznek a neten, és csak úgy ajánlanak be melósnak. Én ráadásul Bélához megyek, aki komoly építési vállalkozó és alapos főnök. Ő még azt is tudja a melósairól, hogy ki milyen üvegből issza a sört, és a mixben ki a kedvenc csapata. Kell a meló, jól fizeti a segédmunkát.

– Na, mi a helyzet tesó, megvan a meló? – tette fel a kérdést másnap a cimbora. – Van a frászt, minden szépen ment addig, amíg Béla meg nem kérdezte, hogy mi a különbség a cement és a sóder között. Annyit tudtam, hogy az egyikből egy, a másikból három lapáttal kell, de ez kevés volt. A fene gondolta, hogy a szakmához is kell konyítani – jött a rezignált válasz. A fenti történet természetesen a képzelet szülötte – egyelőre... (?)

Mán László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!