Hajdú-Bihar

2014.10.09. 07:40

Jegyzet: Rettegés és szégyen

Rendőrségi feljelentés, fegyelmi eljárás, eltiltások – a honi sajtó vezető híreinek kulcsszavai ezek. Az ELTE tavalyi jogász gólyatáborában történt nemi erőszak körülményeitől és következményeitől hangos a magyar média. Elborzasztó még belegondolni is, hogyan fordulhatott át ennek a fiatal lánynak a sikeres felvételi, a néhány napos összetartásra készülődés, az új barátságok lehetősége felett érzett boldogsága az ellene elkövetett, ép ésszel felfoghatatlan emberi rémtett után rettegésbe, szégyenbe és fájdalomba. Csáki Alexandra jegyzete.

Rendőrségi feljelentés, fegyelmi eljárás, eltiltások – a honi sajtó vezető híreinek kulcsszavai ezek. Az ELTE tavalyi jogász gólyatáborában történt nemi erőszak körülményeitől és következményeitől hangos a magyar média. Elborzasztó még belegondolni is, hogyan fordulhatott át ennek a fiatal lánynak a sikeres felvételi, a néhány napos összetartásra készülődés, az új barátságok lehetősége felett érzett boldogsága az ellene elkövetett, ép ésszel felfoghatatlan emberi rémtett után rettegésbe, szégyenbe és fájdalomba. Csáki Alexandra jegyzete.A számomra feledhetetlen emlék a fiatal jogászhallgató legijesztőbb álmaiban tér vissza, a leendő csoport- és évfolyamtársaimmal együtt töltött napok neki egyet jelentenek élete legszörnyűbb pillanataival. Tíz éve a gólyatáborban ismertem meg azt az embert, akit ma a jobbik énemnek nevezek, az egyik legkedvesebbet, aki nélkül úgy érzem, kevesebb lennék.

Mindenkinek hasonló, életre szóló barátságokkal kellene gazdagodnia a főiskolán és az egyetemen, hogy vállvetve küzdhessenek meg az iskolai nehézségekkel, és fogja valaki a kezüket, amikor elmondják a sokszor elmondhatatlant.

- Csáki Alexandra -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!