Hajdúnánás hírei

2012.11.12. 19:52

Témahét 8. osztályos diákoknak Hajdúnánáson

Hajdúnánás - A hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola Polgári úti intézményegységében a 8. évfolyamon témahetet szerveztek „Pályaválasztás- Életpálya-építés” címmel 2012. november 05-09. között.

Hajdúnánás - A hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola Polgári úti intézményegységében a 8. évfolyamon témahetet szerveztek „Pályaválasztás- Életpálya-építés” címmel 2012. november 05-09. között.A tanítványok sikeres pályaorientációjának segítése mellett a célok között szerepelt, hogy bővüljön a diákok szakmákkal kapcsolatos ismerete, a külső helyszíneken részletes betekintést nyerjenek a munka világába, ismerkedhessenek a munkahelyek légkörével, s a témahét végén a szakmákról szerzett információkat, tapasztalatokat közönség előtt prezentálják. Fontos e munka során a közös célkitűzés, a felelősségteljes együttműködés, valamint a feladatok pontos végrehajtása.

A diákok 10 csoportot alkotva látogattak el a város 10 különböző munkahelyére, ahol megismerkedhettek a szakmák jellemzőivel, munkafolyamataival, a munkakörülményekkel, a szükséges tárgyi és szakmai feltételekkel. A helyszínek a következők voltak: a Sebestyén cukrászda, a Korona Patika, a Bocz-N Kft., Dr. Gócs Viktor gyermekorvos, Rendőrség, Tűzoltóság, Ventifilt Légtechnikai Zrt., Kiskereskedők, Nyakas Farm, Fodrászat- Kozmetika)

A Bocskai Iskola összes nyolcadikos diákja részt vett Alföldiné Ragyák Andrea szakpszichológus pályaválasztással kapcsolatos előadásán és a témahét zárásán. Itt mutatták be a csoportok az elkészített plakátokat és prezentációjukat.

Az összképet tekintve a résztvevők egyetértettek abban, hogy nagyon hasznosan telt ez a hét a pályaválasztás előtt állók számára a motiváltság, az ismeretszerzés és a kompetenciafejlesztés szempontjából egyaránt.

Minden évben az a tapasztalat a résztvevő pedagógusok véleménye szerint, hogy a cégek és munkahelyek vezetői, munkatársai nagyon szívesen és készségesen fogadják a gyerekeket, időt szánnak rájuk, példaértékű együttműködésükért mindenképp köszönet jár nekik.

A témahét fő szervezője Madainé Nótin Mónika és az érintett osztályfőnökök is bíznak abban, hogy e program megvalósításával sikerült hozzájárulniuk tanulóik sikeresebb életpálya-építéséhez, tudatosabb szakmaválasztásához.

Programjukat segítette a november 6-án a Művelődési Központ színháztermében megtartott Pályaválasztási szülői értekezlet, ahol 6 környékbeli középiskola mutatta be képzési rendszerét az ebben a tanítási évben általános iskolai tanulmányait befejező diákoknak és szüleiknek.

- Fekete Andrea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!