HAON - Jegyzet

2011.12.26. 15:51

Túlélni mindeneket

<em>Fülkeforradalom, bohócforradalom, fenyőforradalom, kerek forradalom, szögletes forradalom, hosszú forradalom, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas forradalom, áldjon meg minket a Gombóc Artúr.</em> <strong>Fábián György jegyzete</strong>

Fülkeforradalom, bohócforradalom, fenyőforradalom, kerek forradalom, szögletes forradalom, hosszú forradalom, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas forradalom, áldjon meg minket a Gombóc Artúr. Fábián György jegyzete

Lám, lám, ellenünk bezzeg nem zavarognak – ilyesmi felhangokkal ünnepelt a mostani kormány a hivatalba lépését követő első október 23-án, most viszont a Kossuth tér visszatér, elkúrtad, bóvli, takarodj, megbuktál, a főnököd is, bumm a fejbe, aktatáskával, tartsd oda a másik orcádat is, gyors kocsik a parkolóban emitt, Gyorskocsi utca amott. És közben olyanok is rászervezték magukat az akcióra, akik ellen – elfelejtették volna? – szintén tüntetni kellett pár éve.

Szánalmas a leváltásomban reménykedni – olvashattuk. Ahogy az az elmúlt bő másfél esztendőben nyilvánvalóvá vált, a megígért szerénység és alázat mindenképp járt cserébe a kétharmadot érő szavazatokért… De lesz majd egymillió új munkahely. Meg lehet csinálni, kár vitatni. Ha máshogy nem, előbb kétmilliót megszüntetve. Új munkahelyek. Új emberekkel.

Nekünk meg, hiába, úgy látszik, továbbra sem jutott más, ez a dolgunk, ahogy a költő dallotta, túlélni mindeneket, kormányt és féldeciket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!