haon-sportoldal

2012.01.28. 20:31

Pont most nem járt a remek produkcióért

Kézilabda - Vérbeli rangadón lépett pályára a DVSC-Fórum, az örök rivális Békéscsaba vendégeként szerepeltek a Köstner-tanítványok szombaton.

Kézilabda - Vérbeli rangadón lépett pályára a DVSC-Fórum, az örök rivális Békéscsaba vendégeként szerepeltek a Köstner-tanítványok szombaton. A várakozásoknak megfelelően parázs volt a hangulat a csabai sportcsarnokban, amhez a mintegy kétszáz debreceni drukker is jócskán hozzájárult. A meccs előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy az ifjú lokisták melyik arcukat mutatják, a szebbiket, amikkel csodálatos diadalokat aratnak, vagy a csúnyábbat, amikor megilletődötten futnak ki a játéktérre.

Repülőrajt

A találkozó eleje azt mutatta, amit a hajdúságiak a meccs előtt ígértek, az első perctől kőkeményen kezdöttek a sikerért. A remek hozzáállás eredményességgel is párosult, a DVSC parádésan kezdett, 6-2-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Aztán a lila-fehérek megmutatták, nem véletlenül voltak az összecsapás esélyesei, zsinórban öt találattal megfordították az állást. De újabb fordulat állt be a derbin, a lokisták összekapták magukat, már 3 góllal is vezettek Kudor Kittiék, de a szünetre is megmaradt egy találat a fórból (14-15).

Izgalmas végjáték

A pauzát követően sem változott semmi, óriási küzdelem volt a pályán, a lelátókon pedig hatalmas hangorkán. Felváltva vezettek a csapatok, ám megnyugtató előnyre egyik gárda sem tett szert. A hajrát döntetlenről kezdték a felek, de Kovács Péter alakulata elhúzott három góllal. A cívisvárosiak ekkor sem adták fel, óriási izgalmakat tartogatott a végjáték. Faragnak a hátrányból a piros-fehérek, viszont az egyenlítés már nem sikerül, így egygólos, 28-27-es hazai győzelem született. Bár a DVSC nem szerzett pontot a Viharsarokban, a mutatott teljesítményért mindenképpen dicséret illeti a lányokat. HBN

BÉKÉSCSABA-DVSC-FÓRUM 28-27 (14-15)

Békéscsaba, 2000 néző. V: Baranyi, Szloska.

BÉKÉSCSABA: Veress — Hajduch, TOSKOVICS 7, Kamper 3, TÓTH K. 4, Glusica 5, Kelemen 3. Cs.: Futaki, Sipeki (kapusok), LJUBAS 3, Drávai, Zsilák, Szögi 3 (1), Gávai. Edző: Kovács Péter.

DVSC: MAKAI — VARSÁNYI 8, Bálint 1, Karalyos, SISKA 9 (3), KUDOR 3, Szilágyi. Cs.: DAKOS 5 (4), Som, Karnik Sz., Kazai 1. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1-5, 15. p.: 7-6, 18. p.: 7-9, 21. p.: 10-10, 26. p.: 11-14, 38. p.: 19-18, 45. p: 20-21, 57. p.: 27-24.

Kiállítások: 14 perc, ill. 16 perc

Hétméteresek: 3/1, ill. 10/7

Mesterszemmel

Kovács Péter: - Egy nagyon jól játszó Debrecent sikerült legyőznünk. Bebizonyítottuk, hogy nemcsak a férfi kézilabda Európa-bajnokságon láthatunk nagyon jó mérkőzéseket.

Köstner Vilmos: - Remek csata volt, amelyen egy pontot megérdemeltünk volna. A döntő pillanatokban fiatal játékosaim keze megremegett a hétmétereseknél. Óriásit küzdöttünk, életem egyik legjobb mérkőzése volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!