HAON Sziréna

2008.11.12. 19:41

Nyíracsád: biztonságosan két keréken

<p>Nyíracsád – A nyírségi község Ady Endre Általános Iskolája adott otthont november 12-én délelőtt az alsó tagozatosoknak meghirdetett területi közlekedésbiztonsági vetélkedőnek. <dia width="900" height="700" alt="Vetélkedő Nyíracsádon 2008.11.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vet_lked__337__Ny_racs_don_2008_11_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Vetélkedő Nyíracsádon 2008.11.12." /></a></dia></p>

– Az országos hirdetésű, évenként megrendezésre kerülő verseny célja a helyes közlekedésre nevelés, amit a lehető legfiatalabb korban célszerű elkezdeni.

A biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedésre nevel nemcsak a vetélkedő napja, de a felkészülés időszaka is, s bízunk abban, hogy a gyerekek társaiknak is átadják majd az itt szerzett ismereteket – fogalmazott Hirku Richárd, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság közlekedési előadója, aki Vereb Csaba igazgatóval együtt köszöntötte a helyiek mellett a Hajdúsámsonból, Fülöpről és Nyírmártonfalváról érkezett diákokat és felkészítőket.

A négyfős csapatoknak először elméleti felkészültségüket kellett bizonyítani, ahol a helyiek bizonyultak a legpontosabbnak, majd a kerékpáros ügyességi akadálypályán kellett megmutatni, mennyire urai a kétkerekű járgányoknak.

 Itt a sámsoniak remekeltek. A végső sorrendet mindössze egy-két pontnyi különbség döntötte el. A verseny első helyezett csapata képviseli a területet a november végén megrendezésre kerülő megyei versenyen.

Eredmény:
1. helyezett
: Fülöp ( Illés Bence, Humicsku Ádám, Ratku Laura, Tóth Bence, felkészítő: Mikáczó László)
2. helyezett: Nyíracsád (Lukács Levente, Horváth Lilla, Czentye Bence, Kerezsi Ákos, felkészítő: Czirjákné Szabó Katalin)
3. helyezett: Hajdúsámson (Menyhárt Attila, Fekete Balázs, Tóth Nikoletta, Szász József Bence, felkészítő: Vastagné Szűcs Gabriella)
4. Nyírmártonfalva (Nagy Bence, Szabó Kitti, Hunyadi Richárd, Simon Adrienn, felkészítő: Nyári István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!