HAON Sziréna

2008.12.04. 16:14

Nem csökkentették a képviselők tiszteletdíjat

<p>Debrecen – Csökkentsék a debreceni közgyűlés tagjainak tiszteletdíját 15 százalékkal – többek között ezt a felvetést tartalmazta az a javaslatcsomag, amelyet Gadus István, az SZDSZ képviselője nyújtott be a képviselő-testület elé.</p>

A városatyák – többek között – a jövő évi költségvetési koncepcióról tárgyaltak a csütörtöki ülésen. A liberális politikus felelős, takarékos gazdálkodásra szólított. A vagyonkezelő tagvállatainál, valamint a város tulajdonában álló kht.-knál dolgozó tisztségviselők, ügyvezetők jövedelmét ugyancsak 15 százalékkal ajánlotta megkurtítani. Továbbá az évi 5 millió forint bruttó árbevételt el nem érő vállalkozások esetében az iparűzési adó felfüggesztését javasolta.

Válaszában Kósa Lajos polgármester elmondta, a képviselők tiszteletdíját ebben a ciklusban már 30 százalékkal csökkentették, a tagvállalatok, kht.-k vezetőinek fizetése 50 százalékkal csökkent a mozgóbér visszatartásával. Hozzátette: az iparűzési adóval kapcsolatos javaslatot nem lehet megvalósítani, s a benyújtott csomag eme formájában nem támogatható.

Gadus István módosító javaslatait végül nem fogadta el a közgyűlés.

· A közgyűlésről részletesen
  • Megcsonkított padok a Nagyerdőn
  • Befürödtek a panelfelújítással

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!