HAON Sziréna

2011.05.01. 21:05

Testvér települési megállapodás Nagyrábé és Bene között

<p>A jövőbeni kapcsolatok bővülésének reménye és az egymás kölcsönös megismerésének lehetősége és az gazdasági kihívások együttesen való megválaszolásának valósága az, amely testvér települési keret megállapodás aláírására ösztönözte a kárpátaljai Bene és a sárréti Nagyrábé települések önkormányzatait.</p>

A Húsvétot megelőzően megrendezett Sárrét íze fesztivál elő napján közel félszáz szakember részvételével folytattak véleménycserét a falusi turizmus lehetőségeiről. Szuhán András Bene polgármestere rendkívül megnyerő lelkesedéssel beszélt az ukrajnai piciny falu nagy vállalkozásáról a huszonkét családi szállásadó együtt működéséről és az általuk ajánlott kárpátaljai csillagtúrák lehetőségeiről. Előadását követően Gyarmati Sándorné Nagyrábé polgármesterével együttesen ünnepélyesen aláírták a két település együttműködési szándékát kifejező közös nyilatkozatot.

 

Vereb település is képviseltette magát

 

A tanácskozás lehetőséget biztosított a hazai turizmus megismerésére, fejlesztésére is. A tanácskozás vendége a Velencei tótól 8 km távolságban található Vereb település képviselői voltak, akik polgármesterük Kurcz Mária vezetésével nem csak bemutatták az alig több mint nyolcszáz lelkes településük ajánlatát, hanem elhozták igazi ízeket is a vidékről, amikor bemutatták a házilag készített szörpöket és lekvárokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!