HAON Sziréna

2012.02.11. 19:16

Ismét gyúrtak Pocsajban

Pocsaj - Ismét megkezdődött a készülődés Pocsajban a közelgő vőfélytalálkozóra: a pocsajiak és más, környékbeli településről érkező asszonyok csigát gyúrtak február 11-én.

Pocsaj - Ismét megkezdődött a készülődés Pocsajban a közelgő vőfélytalálkozóra: a pocsajiak és más, környékbeli településről érkező asszonyok csigát gyúrtak február 11-én.Mezőpeterd, Biharkeresztes, Létavértes, Bedő és Pocsaj ügyes kezei tekerték a csigatésztát reggeltől estig, míg a szükséges mennyiség, kb. 25 kg el nem készült. Március elején ismét megrendezik a vőfélytalálkozót, erre készült a levesbe való ezen a napon.

A Román Kisebbségi Önkormányzat szervezésében zajló eseményre több település is meghívást kapott, ám a rossz útviszonyok miatt többen nem tudtak eljönni, így a közel száz dolgos asszony – és néhány férfi – kéz feladata volt a gyúrás, nyújtás, vágás, és végül a csigatészta sodrása. A nap folyamán fellépett a helyi román néptánccsoport Grósz György vezetésével, a nótázáshoz a talpalávalót Mezei Imre és zenekara szolgáltatta. A csigakészítőket süteménnyel, finom ebéddel kínálták a szervezők.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!