Bulvár-celeb

2022.11.28. 18:17

Itt lesz először akkora havazás, hogy meg is marad a hó

Csütörtökön beköszönt a december és vele együtt a tél. Sokan már a havazást várják, ami egyre ritkább Magyarországon. Mutatjuk, mikor és hol lesz először tartósan hóesés!

Forrás: Shutterstock

Fotó: everst

A hétfői időjárás során szitálás bárhol előfordulhat, de a hegyekben akár hószállingózás is lehet.

Kedden délkelet felől szakadozhat a felhőzet, máshol azonban továbbra is erősen rétegfelhős időnk lesz. Mivel a nappali hőmérséklet maximuma elérheti az 5 fokot, tartós hótakaró kialakulásától egyelőre nem kell tartanunk.

Szerdán ezzel szemben a délnyugati tájakon eső, szitálás is kialakulhat szórványosan. Bár a nappali maximum hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, azt követően tartós lehűlésre és az ország több pontján is hóra számíthatunk.

Csütörtökön és pénteken az ország délnyugati felén nagyobb esélye lesz a szitálás és az ónos szitálás kialakulásának.

Szombaton és vasárnap rövid időre emelkedik a korábbihoz megszokott hőmérséklet. Mindezt a jövő héten várható lehűlés, valamint az ország több pontján több napig tartó hóesés, hószállingózás váltja fel.

Az északi, magasabban fekvő területektől eltekintve december második hetén már a Balaton térségében is többnapos havazásra számíthatunk, ha megmarad a jelenleg várható időjárás. Helyi szinten a tó miatti havazások akár erőteljes csapadékképződést is okozhatnak – hívja fel a figyelmet a Köpönyeg cikkének szemléje alapján a Bors.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában