Műsorajánló

2024.04.05. 14:10

Legfájóbb traumáikkal kell szembenézniük a Next Top Model Hungary versenyzőinek

Hétről hétre egyre nagyobb kihívásokkal néznek szembe a Next Top Model Hungary versenyzői, hogy egyre közelebb kerüljenek a műsor döntőjéhez.

Egyre nagyobb kihívásokkal néznek szembe a Next Top Model Hungary versenyzői

Forrás: TV2

A lányoknak ezúttal legfájóbb traumáikkal kell szembenézniük egy különleges fotózáson. A még tizenhárom versenyben lévő szépség testére azok a szavak kerülnek, amelyekkel a legtöbbet bántották őket. Az így készült fotókkal pedig fontos üzenetet fogalmaznak meg, miközben fájó lelki sebeket tépnek fel Trunkó Bálint kamerája előtt.

Sokszor a modelleknek egy-egy feladat teljesítésekor a lehető legjobban ki kell zárni a személyes érzéseiket, valós személyiségüket, mondhatni tökéletes bábként kell végrehajtaniuk a rájuk váró feladatot. A Next Top Model Hungary e heti, a social media világát körüljáró adásában ennek pont az ellenkezője zajlik, amikor a csapat megérkezik a harmadik fotózási helyszínére. 

Minden versenyzőnek lelke legmélyére kell leásni, régi sebeket kell feltépniük, hogy megszülethessen az az erőteljes, megrázó fotósorozat, amely a bántalmazás elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. 

A lányok arcára, testére Trunkó Bálint kamerája előtt azok a szavak kerülnek fel, amellyel a legtöbbet bántották őket, akár az iskolában, akár a közösségi média felületein, akár az utcán vagy épp családjukon belül. A feladat nem egyszerű, annak teljesítése hatással van nem csak a versenyzőkre, hanem a fotózáson őket segítő Tomán Szabinára is.

Tomán Szabina 
Fotó: Csudai Sándor

A lányok közül sokan a legidősebb lányommal egyidősek. Emiatt is nehéz volt látni, hogy mennyi bántás éri őket akár online, akár a közvetlen környezetüktől. A modellekről él egy olyan kép az emberek fejében, hogy tökéletesen egészségesek és boldogok, ez az alap elvárás, pedig természetesen nekik is lehetnek gondjaik és traumáik. A fotózáson el tudtam mondani a lányoknak, hogy nincsenek ezekben egyedül

– árulta el Szabina, aki megosztotta a versenyzőkkel saját rossz emlékeit is.

"A legelső szó, ami eszembe jut, az a ’kövér’. Modellként a 90-60-90-es elvárásnak meg kellett felelni, nekem viszont mindig szélesebb volt a csípőm, így még nagyobb figyelem irányult az alakomra. Kelet-közép európai országból érkező modellként sokszor azonosítottak a ’balkán’-nal és a hozzá kapcsolódó sztereotípiákkal. 

Nagyon sokszor hallottam a ’not my type’ vagy ’not the company’s type’ kifejezést is castingokon – ez a visszautasítás, hogy nem vagyok a megfelelő típus, nem vagyok elég jó a feladatra, ez tud nagyon fájó lenni. Az építő kritikához mindig nyitottan álltam. Szeretek tanulni, nagyon fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, így most is szívesen veszem, ha valaki őszinte, de kedvesen megfogalmazott véleményt ír nekem. 

Ahogy fontosnak tartom ezekből tanulni, ugyanannyira fontos számomra, hogy szigorúan szűrjem a csak ártó szándékkal érkező szavakat, a troll- és álprofilok megjegyzéseit. Ezeket figyelmen kívül hagyom, nem törődöm velük" – tette hozzá a Next Top Model Hungary zsűritagja.

A vasárnap 20:00-kor kezdődő adásban érthetően mindenkinél eltörik a mécses. A szívbe markoló fotózáson túl egy különleges, vízen történő catwalk is vár a lányokra. A csapatot egy különleges vendég is meglepi a villában. A versenyzők a Londonban élő magyar plus size modellnek, az 1,3 millió Instagram-követővel rendelkező Sirokai Diánának mutathatják meg, mennyire ügyes tartalomgyártók. 

A heti feladatok végén pedig az is eldől, kinek kell búcsúznia az álmától, ki esik ki a Next Top Model Hungary negyedik adásában.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!