Bulvár-celeb

2024.06.10. 16:50

Meghalt a legendás magyar zenekar gitárosa

A 73 éves előadót Magyarország egyik legjobb blues-rock gitárosának tartották.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alina Vaska

73 évesen meghalt Felkai Miklós szólógitáros, a kalapos gitáros, a Lux, az Apostol és a Color zenekarok tagja, a Felkai Blues Brothers alapítója.

Már 1969-ben a mai napig létező Luxban játszott, majd 1973-ban megalapította az Új Luxot, 1975-ben pedig az Apostolba is bevették gitárosként.

1975 és 1988 között lemezfelvételeken együtt zenélt többek között az LGT-vel, Kovács Katival, Máté Péterrel, Sass Szilviával, a Stúdió 11-gyel, Dés Lászlóval, Presser Gáborral, Szörényi Leventével, Zalatnay Saroltával, Varga Miklóssal és Deák Bill Gyulával. 1980-ban átigazolt a Color együttesbe a Bokor testvérek (Attila, Tibor és Gyula) társaságában.

Felkai Miklós rockzenész, gitáros. 
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A magyar rádió számára is komponált gitárzenéket, 1986-ban pedig ötletgazdája és fellépője volt az első Gitárpárbajnak. 1994-től Felkai Blues Brothers, majd Felkai Jam néven vitt saját zenekart, több szólólemeze is megjelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!