látható növekedés

2019.06.07. 07:47

Még mindig inkább számlatömböt használnak a vállalkozások

Ugyanakkor egyre inkább előtérbe kerülnek a digitális megoldások, tízből négy kkv már programot használ.

A 250 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató vállalkozások 64 százaléka még kézi számlázással dolgozik, de ebből 8 százalék már egyszerre alkalmazza a kézi számlázást és a számlázóprogramot – írja pénteki számában a Világgazdaság az eNET és a Számlázz.hu közös kutatására hivatkozva.

Az egyéni vállalkozók 80 százaléka még csak számlatömbbel dolgozik. A társas vállalkozások körében ugyanakkor a digitális számlázási megoldások használata dinamikus növekedésnek indult, e cégek 66 százaléka már számítógépes programmal számláz.

A digitális programokon belül a kkv-k többsége az online számlázókat részesíti előnyben: kétszer annyi vállalkozás választott felhőben működő számlázót, mint ahányan saját gépükre telepített szoftvert.

A vállalkozások egy része kifejezetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által tavaly bevezetett online adatszolgáltatási kötelezettség miatt kezdte el a digitális szolgáltatást használni – derül ki a kutatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában