Közös munka

2021.05.31. 17:52

Közlekedési vállalatok kötöttek stratégiai megállapodást

A kormányzati közlekedéspolitikai célok megvalósításának segítésére stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Volánbusz Zrt., a Hungaroring Sport Zrt. és a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. hétfőn.

Az MTI-nek küldött közös közleményben kiemelték, a közös munka többi között kiterjed a Hungaroring Sport Zrt. hivatalos eseményeivel kapcsolatos személyszállítási feladatok ellátására, értékesítési együttműködések kidolgozására, közös pályázatok benyújtására.

A közlemény szerint a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. – külön megállapodás alapján – helyszínt ad vezetéstechnikai tréningekhez a Volánbusz autóbusz-vezetői számára, ahol extrém útviszonyok között lehet gyakorolni a biztonságos és üzemanyag-takarékos vezetést.

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár a közleményben elmondta: a kormány 2010-ben prioritássá tette a felelős állami vagyongazdálkodást, a társaságaikkal szemben alapvető tulajdonosi elvárás az eredményes gazdálkodás mellett, hogy tudatosan keressék az együttműködési lehetőségeket. Hozzátette, a megállapodás újabb példája annak, hogy az állami tulajdonú társaságok felelős vállalatként – a legjobb gyakorlatot szem előtt tartva – hatékonyan képesek összehangolni tevékenységüket, társadalmi szerepvállalásukat.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a MÁV-Volán-csoport egységes irányításának előnyeit egyre több területen tudják kihasználni, ilyen terület a munkavállalók oktatása, szakmai tudásának bővítése is. A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központja több mint 130 év képzési tapasztalatával és tudásanyagával járulhat hozzá, hogy az autóbusz-vezetők minél magasabb színvonalon végezzék munkájukat.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, a megállapodás szakmai keretet nyújt a közlekedési szakpolitikai célok megvalósítása érdekében előkészített, közös Hungaroring-Volánbusz-fejlesztéseket célzó pályázatok benyújtásához. Az együttműködés hatása jelentős, hiszen 10 700 autóbusz-vezetőjük mintegy 6200 buszból álló flottával évente csaknem 670 millió utast szállít, és 455 millió kilométert tesz meg.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: stratégiai fejlesztési programjuk részeként a pálya belső területeinek megújulása mellett fontos számukra a létesítményt körbevevő úthálózat és a közösségi közlekedés fejlesztése. Utóbbiban szorosan együttműködnek a közösségi közlekedés két legnagyobb résztvevőjével, a Volánbusszal és a MÁV-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában