Ország-világ

2021.05.17. 10:42

Vidéki vállalataink megerősítését támogatja a kormány (videó)

Magyarország egészségügyi és gazdasági szempontból is a legsikeresebb választ adta a koronavírus-járványra Európában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Kaposváron.

– Kaposváron indul a hét: újabb beruházás, újabb megvédett munkahelyek, újabb lehetőség vidéki vállalataink megerősítésére – írta Szijjártó Péter közösségi oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. vállalkozásnövelési támogatási okiratának átadásakor hangsúlyozta: a beoltottak száma az 5 millió felé közelít, és 4,6 millióan dolgoznak, 40 ezerrel többen, mint 2020 hasonló időszakában.

A miniszter beszámolt arról, hogy a cukortermékek előállításával és csomagolásával foglalkozó 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. 2400 négyzetméteres új raktár- és gyártócsarnokot épít idén, a 370 millió forintos beruházást a kormány 180 millió forinttal támogatja.

Borítókép: Karl Schultes, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. ügyvezetője (balra) támogatási szerződést vesz át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől Kaposváron

Ezek is érdekelhetik