Krimi

2023.12.23. 20:30

Hatalmas fennakadásokat okozott a havazás, 148 esetben riasztották a tűzoltókat

Főként elakadt, árokba csúszott járművek, közúti balesetek, valamint kidőlt fák miatt hívják a tűzoltókat, szombaton kora estig országosan 148 esetben volt szükség a beavatkozásukra az időjárás miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: smspsy

Mukics Dániel elmondta: leginkább a nyugati országrészben van szükség a tűzoltók segítségére. Elzárt település nincs az országban.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Fertőszentmiklóson a heves esőzés miatt egy általános iskolába tört be a víz, a tetőszerkezet erősen beázott. 

A Fejér vármegyei Vértesbogláron egy családi ház teteje a hó súlya alatt beomlott, az épület lakhatatlanná vált. 

A Vas vármegyei Velemben egy családi házat 300 homokzsákkal kellett megvédeni, mert körbevette a víz.

Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyében a kidőlt fák helyenként elektromos vezetékeket is elszakítottak, emiatt átmenetileg több helyen nincs áram.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a meteorológiai és az útviszonyokról az utinform.hu és a met.hu weboldalon, illetve töltse le a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás (VÉSZ) alkalmazását.

Nyári gumival senki ne induljon útnak, tankoljanak a szokásosnál többet a kocsiba, vigyenek magukkal takarót, élelmet, vizet és feltöltött mobiltelefont. Ha bárki bajba kerül, vagy bajba jutott embert lát, hívja a 112-es segélyhívó számot 

– kérte a szóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!