Krimi

2024.01.04. 11:35

Horrorsérüléseket szenvedett a férfi, akire bozótvágóval támadtak rá

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Vármegyei Főügyészség egy siroki férfi ellen, aki bozótvágóval támadt haragosára.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: christinarosepix

A vádhatóság azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a vádlott a sértett családjával szemközt lakott a faluban, így gyakran találkoztak. A középkorú sértett rossz néven vette, hogy a nevelt lányát a nála valamivel fiatalabb vádlott gyakran látja vendégül.

A lány a vádlott lakásán volt 2022. május 24-én este is, amikor nevelőapja megérkezett.

A két férfi vitatkozni kezdett, ami azzal végződött, hogy a vádlott lesújtott egy 52 centiméter pengehosszúságú bozótvágó késsel a másik férfira. A sértett védekezésül felemelte a jobb karját, így azt érte a csapás. A két férfi dulakodásának a házból kiszaladó rokonok vetettek véget - írta a heol.hu a közlemény alapján.

A sértett kórházba került, ahol orvosi ellátásban részesült, de sérülése maradandó fogyatékosságot okozott: a súlyos és nagyméretű kés átvágott több izmot és ideget, valamint eltörte a singcsontot.

Az ügyészi álláspont szerint az eszköz és a támadás alkalmas volt akár az élet kioltására is, a vádiratban három év nyolc hónap börtönbüntetés kiszabását javasolták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában