Sztárvendég

2019.10.09. 18:14

José Carreras-koncerttel nyílik a huszadik Bartók Plusz Operafesztivál

A rendhagyó fellépés helyszíne Miskolc jégcsarnoka lesz.

Spanish tenor Jose Carreras performs at the Shenzhen concert during his final world tour in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 12 November 2016.

Forrás: AFP PHOTO

José Carreras hangversenyével nyílik 2020-ban a 20. Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon, a rendhagyó koncert helyszíne a város jégcsarnoka lesz jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón, szerdán.

Kesselyák Gergely fesztiváligazgató elmondta: a sztárvendéggel csúcsra ér az operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé Miskolcot.

Szólt arról a koncepcióváltásról is, amely a műfaj hagyományainak megtartása mellett lehetőséget nyitott az operajátszás és a kortárszeneszerzés megújítására.

Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője úgy fogalmazott: a Bartók Plusz szimbóluma Miskolc fejlődésének. Ennek az eseménynek a fényében érzékelhető leginkább az az út, amit a város az elmúlt évtizedben bejárt.

José Carreras miskolci fellépése újabb alkalmat kínál arra, hogy Miskolc és az operafesztivál a világ figyelmének középpontjába kerüljön

jelentette ki.

A miskolci fesztivál múltjára visszatekintve az alapítók egyike, Müller Péter Sziámi arról szólt, hogy sikerült megtartani a fesztivált a világ zenei térképén. Új perspektívákat adtak hozzá olyan új és úttörő programok, mint az Ezrek operája és a Bartók Plusz operaíró versenye.

Ez utóbbival kapcsolatban Kesselyák Gergely elmondta: ötödik operaíró versenyét a Pavarotti Alapítvánnyal közösen írja ki idén a Bartók Plusz.

Borítókép: José Carreras

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában